top of page

VIKEND POVLAČENJE:
Dolina mira
"Qigong u zagrljaju ljekovitog bilja"

30.6.-2.7.2023.

IMG-20230530-WA0013.jpg

"QIGONG U ZAGRLJAJU LJEKOVITOG BILJA"

organizatorice i voditeljice:

Mirta Korač Halliday & Emilija Korač

Cjelovito zdravlje tijela i uma u čistoj i netaknutoj prirodi

Provedi vikend u meditativno orijentiranim aktivnostima posvećenim zdravlju tijela i uma na rubu maloga sela čiste prirode sjeverne Like. U zagrljaju ljekovitog bilja otvori svoja osjetila za povezivanje sa sobom i prirodom koja te okružuje. Nauči nešto novo o cjelovitom pristupu zdravlju te kako ti bilje može u tome pomoći. Uroni u praksu posvećenu kultivaciji unutarnjeg mira i životne energije - Qigong vježbama za tijelo, um i duh. Nahrani se s ljubavlju pripremljenom cjelovitom vegetarijanskom hranom. Povuci se u iscjeljujuće zelenilo u intimnoj atmosferi u manjoj grupi žena. 

O povlačenju 

Tijekom povlačenja dijeliti ćemo znanje o ljekovitom bilju, njegovom djelovanju i upotrebi. Posvetiti ćemo se drevnoj 5000 godina staroj Qigong praksi meditacije u pokretu koja od davnina pomaže u otklanjanju stresa i uspostavi ravnoteže tijela i uma. Obje prakse - senzorno povezivanje i rad s ljekovitim biljem te Qigong vježbe - na cjelovit način djeluju na zdravlje i dobrobit svih aspekata našeg bića.

Kao dodatak dnevnim vježbama Qigong meditacije u pokretu i radu s ljekovitim biljem, izraditi ćemo biljni pripravak za očuvanje zdravlja, sjediti uz vatru, gledati krijesnice, dijeliti razgovor u krugu, zdravo se hraniti i jednostavno boraviti u prirodi iscjeljujući se kontaktom s prirodnim elementima i jedni s drugima. 

Na ovom povlačenju nudimo ti sigurno mjesto u prirodi ispunjeno aktivnostima koje će te usmjeriti povrataku sebi i prirodnom stanju unutarnjeg mira. 

Imati ćeš dovoljno vremena za odmor, čitanje, pisanje i fokus na svoje potrebe.

Povlačenje uključuje 

 • 2 noćenja u seoskom domaćinstvu Dolini mira u dvokrevetnim, četverokrevetnim i šesterokrevetnim sobama sa zajedničkim kupaonicama i kuhinjom

 • 2 vegetarijanska cjelovita obroka po danu

 • Dnevnu okrijepu uz čaj i voće

 • Dnevne vježbe meditacije u pokretu za tijelo i um

 • Upoznavanje lokalnog samoniklog bilja i istraživanje prirodnih ljepota

 • Dnevne radionice s ljekovitim biljem

 • Izradu vlastitog biljnog pripravka za očuvanje zdravlja kojeg nosiš kući

 • Noćni doživljaj uz vatru i promatranje krijesnica

 • Povezivanje sa ženama sličnog svjetonazora u intimnoj atmosferi

 • Mogućnost individualnog tretmana masaže

 

 

Dnevni program 

Petak

18:00 obilazak imanja i zaselka

19:00 krug dobrodošlice 

20:00 večera

22:00 počinak

 

Subota

8:00 jutarnje Qigong vježbe

9:30 čaj i lagani zajutrak 

11:00 senzorno orjentirano upoznavanje samoniklog bilja lokalnog podneblja

13:00 ručak

14:00 slobodno vrijeme / mogućnost individualnog tretmana masaže

17:00 rad s ljekovitim biljem

19:00 večera

20:00 krug dijeljenja uz vatru

22:00 počinak
 

Nedjelja

8:00 jutarnje Qigong vježbe 

9:30 čaj i lagani zajutrak 

11:00 radionica izgrade prirodne kozmetike / rad s ljekovitim biljem 

13:00 ručak

14:00 slobodno vrijeme / mogućnost individualnog tretmana masaže 

16:00 meditacija u pokretu i završni krug

18:00 odlazak kući 

 

Slobodno vrijeme nudi ti pojedinačni ili grupni odlazak na obližnji izvor pitke vode, kupanje u jezeru, posjetu lokalnom ateljeju keramike ili slikarskom ateljeju, obilazak lokalnih OPG-a, vrijeme za sebe uz masažu ili odmor u vrtu.

 

Posebna pogodnost 

Tijekom povlačenja imaš mogućnost primiti osobnu terapijsku ili opuštajuću masažu po povoljnijoj cijeni. Termin za masažu može se rezervirati i platiti unaprijed prilikom prijave ili na licu mjesta ukoliko još ostane slobodnih termina. Masaže su po posebno sniženoj cijeni samo za polaznice povlačenja te uključuju masažu cijelog tijela u trajanju od 75 minuta (30 eur) ili masažu gornjeg dijela tijela u trajanju od 45 minuta (20 eur).


 

SMJEŠTAJ “Dolina mira” i VRT "Red Roofs Garden"

Dva imanja koja će ugostiti povlačenje smjestila su se jedan do drugoga na kraju maloga sela Jezero, tik do šume, na samom sjeveru Like. Okruženi brdima, u dolini zelenila, ova mala seoska oaza savršeno je mjesto za iscjeljivanje. Divlja priroda i blagodat tišine melem su za dušu koja traži mir i odmor.

Smještaj uključuje kuću sa spavaonicama, zajedničkim kupaonicama i kuhinjom, prostor za održavanje radionica i vrtni prostor za boravak na otvorenom. 

Držimo do vrijednosti održivosti i ekološke osviještenosti. Uzgajamo vlastitu organsku biljnu hranu, a namirnice poput sira, meda i jaja nabavljamo od lokalnih gospodarskih domaćinstava. Vodu za piće prikupljamo na obližnjem izvoru pitke vode. 

"Dolina mira" seosko je domaćinstvo i centar za meditaciju u izgradnji - mjesto za istinski odmor u miru i tišini malog zaselka Like koje pruža utočište svima na putu iscjeljenja, osobnog rasta i razvoja.

"Red Roofs Garden" imanje je koje njeguje pomno vrtlarenje te nudi odmak od svakodnevice i inspiraciju. Vrt je radni prostor u kojem uzgajamo voće, cvijeće i povrće. To je mjesto za odmor i oporavak te za učenje i kreativan rad.

 

Vegetarijanska kuhinja 

Tijekom povlačenja hraniti ćemo se vegetarijanskom, svježe pripremljenom, domaćom i cjelovitom hranom koju će pripremati Sanja "Moksha" u kuhinji vlastitog lokalnog domaćinstva. Sanja će se pobrinuti da na tanjuru imamo sve što nam treba za tjelesno i mentalno zdravlje. Povlačenje nudi dva vegetarijanska ručka i večere, jutarnji i večernji čaj, lagani zajutrak, voćni međuobrok i izvorsku vodu za piće. U zajedničkoj kuhinji imati ćete mogućnost skuhati kavu. 

Domaćini vikend povlačenja

 

Mirta Korač Halliday 

Travarka, majka i mindfulness praktikantica smještena u Lici. Bavi se skupljanjem i preradom samoniklog ljekovitog bilja te izradom prirodne kozmetike. Podučava senzorno orijentiran pristup travarstvu i usmjerava na širenje vidika o cjelovitom zdravlju. Vlastitim primjerom kroz rad s biljem podučava kako se povezati sa sobom i prirodom oko sebe kako bismo dotaknuli našu urođenu moć ozdravljenja uz pomoć biljnog medija. Na osobnom putu iscjeljenja najviše uživa u pomnom boravku na livadama u društvu biljaka kombinirajući meditaciju i ručni rad. Zamijenivši gradski život za seoski, okružen prirodom i divljinom, Mirta utjelovljuje jednostavan način življenja u skladu s prirodom i njenim ciklusima, integrirajući svoja duhovna gledišta i poziv za rad s biljem u cjelovitu prasku pomažući drugima u očuvanju zdravlja.


 

Emilija Korač

Certficirana wellness terapeutkinja, Qigong praktikantica, majka, supruga i zaljubljenica u prirodu. Obožava mindfulness šetnje šumom, brdima i planinama u kojima pronalazi svoj istinski mir, cjelovitost i pripadnost. S obzirom na to da je rad kao voditeljice ureda jedne tvrtke ostavio duboki trag na njeno cjelokupno zdravlje, ostavila je korporacijski posao i posvetila se osobnom iscjeljivanju,  rastu i osnaživanju. Na tom putu odlučila je otvoriti vlastiti wellness studio za cjelovito zdravlje u kojem uspješno pomaže ženama otkloniti stres nakupljen u tijelu i umu kroz terapeutske i relax masaže u kojima posjeduje 10 godina prethodnog radnog iskustva. Posljednje tri godine intenzivno proučava i prakticira drevnu 5000 godina staru kinesku vještinu kultiviranja životne energije “Qigong”. 

 

 

Sanja Hrvoić

Sanja Hrvoić prije 6 godina napušta posao farmaceutskog tehničara i počinje raditi kao instruktor joge. Joga joj je u život došla prije 9 godina i donijela razne pozitivne promjene, a vegetarijanska prehrana je jedna od njih. Takav način prehrane otvorio joj je potpuno novi svijet kuhanja i shvaćanja da je sve moguće, kako u životu tako i u kuhinji. Istraživanjem novih namirnica, recepata, raznih detoks programa, prehrane bez soli i šećera, ayurvedskog načina života, upoznaje bolje sebe i način rada svog tijela. Počinje pisati blog Moksha na kojem dijeli svoje recepte, no ni sanjala nije da će ju to odvesti do novog životnog zanimanja kuharice. Dobiva poziv da kuha 10 dana za 25 ljudi na jednom događaju, prihvaća izazov i otkriva da je najsretnija kada nahrani ljude. Od tada je kuhala na raznim joga i meditacijskim povlačenjima i sličnim događajima. Nedavno ju život dovodi u Liku koja obiluje biljnim vrstama te sada sve više eksperimentira s receptima od samoniklog ljekovitog bilja.

 

Cijena i prijave

Cijena za vikend povlačenje uključuje smještaj, hranu, program i materijale za izradu ljekovitog biljnog pripravka koji kasnije nosiš kući.

 • Cijena za prijave do 18.6.2023. iznosi 145 €

 • Cijena za prijave od 19.-25.6. 2023. iznosi 160 €

 • Beneficirana cijena za jednu osobu smanjene financijske mogućnosti iznosi 120 €. Prilikom ispunjavanja prijavnice možeš odabrati opciju “beneficirana prijava” te ukratko navesti zašto se prijavljuješ za ovo mjesto.

 • Nakon 25.6.2023. prijave se zatvaraju.

 • Svoje mjesto na povlačenju osiguravaš ispunjenom prijavnicom i uplatom depozita u iznosu od 40 €.  

 

Ispuni prijavnicu ovdje:

Preuzmi info brošuru:

​​

Često postavljana pitanja

Kako doći?

Nudimo mogućnost povezivanja oko dijeljenja prijevoza osobnim automobilima i putnih troškova. Ukoliko tražiš ili nudiš prijevoz, dojavi nam prilikom prijave te ćemo te povezati s nekime tko dolazi iz tvog smjera

Javnim prijevozom moguće je doći direktnim vlakom iz smjera  Zagreba (polazak u 15:19 sati, dolazak oko 17 sati) ili Splita (polazak u 8:14, dolazak oko 13 sati) u Plaški. U mogućnosti smo ponuditi prijevoz od Plaškog do smještaja. 

Iz smjera Rijeke moguće je doći vlakom uz presjedanje u Ogulinu. 

Vozni red vlakova valja provjeriti na stranicama HŽ-a jer je sklon promjenama. 

Što ponijeti?

Slojevitu odjeću (noći mogu biti hladne, a dani vrući), odjeću i obuću za šetnju prirodom, pokrivalo za glavu, udobnu odjeću za vježbanje, joga prostirku po potrebi ili sl., tekicu za bilješke i refleksiju, kupaći kostim (moguće kupanje u jezeru), kremu za sunčanje, repelent. 

Tko može prisustvovati povlačenju?

Žene svih dobi od 18 do 80  bez obzira na prethodno znanje i iskustvo u vježbanju ili bilo kojim navedenim praksama. Raduje nas raznolikost u godinama i povezivanje generacija. 

Koliko ljudi će biti u grupi?

Grupa može sadržavati minimalno 4 prijavljene osobe, a maksimalan broj prijava koje primamo je 10. Želja nam je osigurati intimnu atmosferu i posvećenost svakoj od vas. Iz tog razloga preporučamo rezervaciju mjesta na povlačenju uplatom depozita. 

 

Kako se mogu prijaviti?

Prijaviti se možeš ispunjavanjem prijavnice OVDJE. Prijava je potpuna tek nakon vidljive uplate depozita u iznosu od 40 € čime osiguravaš svoje mjesto na povlačenju. Ostatak iznosa uplaćuješ prilikom dolaska. Molimo te da pripremiš točan iznos u gotovini.

Za koga je povlačenje prikladno?

Za sve žene koje se žele povezati sa sobom i prirodom, učiti o ljekovitom bilju, učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, okušati se u meditativnim praksama za tijelo i duh. Dobrodošla si baš takva kakva jesi u bilo kojoj životnoj fazi. 

Što ako moram otkazati dolazak?

Uplatom nepovratnog depozita u iznosu od 40 € osiguravaš svoje mjesto na povlačenju obzirom da je broj mjesta ograničen. U slučaju smrti bliske osobe ili teške bolesti uz predodžbu odgovarajućeg dokaza, depozit će ti biti vraćen ukoliko otkažeš minimalno tjedan dana prije početka povlačenja. Također depozit će ti biti vraćen ako pronađeš zamjenu za svoje mjesto. 

Ako otkažeš dolazak unutar tjedan dana prije povlačenja, svoj depozit možeš iskoristiti prilikom sljedećeg povlačenja, no neće ti biti vraćen. 

Što ako imam dodatnih pitanja?

Slobodno nas kontaktiraj putem e-maila

jagortravka@gmail.com ili info@senzitivna-i-snazna.com

Na brojeve telefona:

Mirta 0913730501

Emilija 0918912303

 

IMG-20230530-WA0021.jpg
IMG-20230530-WA0009.jpg
IMG-20230530-WA0019.jpg
IMG-20230525-WA0002.jpg
IMG-20230530-WA0040.jpg
Najbolja fotka.jpg
IMG-20230525-WA0000.jpg
IMG-20230530-WA0033.jpg
photo_82488745.jpg
bottom of page